Titel

De volgende cross

Sponsors

Verslag van (6de prijs kollum (30-04-2010))

30 April Koninginnedag Kollum

  Voorafgaand aan dit cross seizoen:

De ploeg van Stockcarteam Bûtenpost  heeft deze winter niet stil gezeten,  er is  druk gewerkt aan de auto, het hele blok is uit elkaar geweest,  alle  onderdelen die versleten waren of aan onderhoud toe waren zijn vervangen en met name door Rob Zevenhuizen zo afgesteld dat het maximale vermogen weer uit de moter kan worden gehaald. Echt tijd om de moter en rijgedrag te testen was er  niet, dus alles komt dan aan op een eerste wedstrijd.

De eerste cross na de winterstop, doordat de cross van Visvliet wegens slecht weer was komen te vervallen.  Iedereen heeft dan wel weer zin in zo’n eerste cross van het seizoen, en dat blijkt, want het was zwart van de mensen in Kollum. Een teken dat autocross leeft, en de vistent al om 4 uur al zijn warme vis had verkocht. De nacht voor deze cross had het nog aardig geregend na een lange periode van droog weer, waardoor de baan in Kollum keihard was. Op de dag zelf ’s morgens nog een beetje bewolkt, maar dat leek goed te komen.

Na de beste afsluiter van het vorige seizoen in Sint Maarten ( 2e plaats) moesten vandaag de messen op scherp, je wilt dan gelijk goed voor de dag komen.  Louw de Vries (rijder) moest in de eerste manche als  1 na laatste starten, maar kwam goed weg , kon veel rijders paseren en als kroon op deze manche nog net Jan vd Iest (26) voor de finish streep inhalen.

De tweede manche eindige Louw als 12e, de auto had net als zovelen geen grip genoeg op de baan die keihard was, wat bij andere klassen tot veel snelheid leid. Maar bij stockars de banden doorslippen en daardoor niet genoeg snelheid kunnen opbouwen en er veel stuurwerk moet worden vericht om de auto op de baan te kunnen houden.  Aan de zijkant een beste dreun gehad, en de spoiler op het dak onderweg verloren maar in ieder geval gefinished.

De 3e manche was een manche van plek vasthouden, rijden voor wat je waard bent,  en proberen geen auto’s voorbij te laten komen om straks in de 4e manche een goede startpositie te bemachtigen. Dit deed Louw naar de omstandigheden goed en eindigde als  5e, al was er voor ons niet veel aan om er naar te kijken. Er was weinig actie in deze manche, iedereen bleef maar achter elkaar aan rijden. De enige 2 auto’s die de bandenkeus en afstelling op één lijn hadden waren vader en zoon Wekema. Deze 2  haalden in op welk moment ze maar wilden. Ons team heeft geprobeerd met een bandenwissel het verschil  goed te maken om in de 4e manche goed grip te hebben en dus meer snelheid te creëren.

De 4e en laatste manche stond Louw als 6de opgesteld van de 19 rijders. Hij eindige als 9e. Over de gehele dag is Louw (86) toch nog 6e geworden en dat is gezien de omstandigheden geen slecht begin voor een nieuw seizoen.

Ook zijn er deze dag weer enkele leden voor de club van 50 binnengehaald  de nieuwe leden zijn: Peet Mulder, Nico de Haan, Han Schootstra, Jan Piersma en hebben we de VW garage vd Brug bereid gevonden om benzine sponsor te worden. Nieuwe leden en sponsors  hartelijk dank hiervoor!

Na de prijsuitreiking hebben we dag feestelijk afgesloten bij café Jelle Joep in Twizel waar het altijd gezellig is met een goed glas bier en beste gehaktballen.