Titel

De volgende cross

Sponsors

Verslag van (uitslagen sint anne 2012)

Bij deze willen wij als Stichting Stockcarteam Buitenpost jullie allemaal hartelijk danken voor de vele giften en positieve reacties. Wij hadden van tevoren niet kunnen bedenken dat er zo’n groot draagvlak onder de leden, sponsoren en andere belangstellenden zat voor deze sport.   Een grote opsteker voor iedereen die de sport lief heeft.

Er is dus een nieuw onderblok gekocht met Chevy 454 moter , nieuwe zuigers etc, etc. Deze is inmiddels in de Stockcar gemonteerd en deze moest getest worden op de cross wedstrijd te Sint  Annaparochie op 16 juni.

Er werd deze dag ervoor gekozen om achteraan te starten en de moter niet te hoog in de toeren laten schieten, en als je in de midden moet starten heb je geen keus, dan moet je met de groep mee en volgas op naar de eerste bocht. Want anders word je daar wel heen gereden. 

In de manches starte Gerke(86) dus telkens op de laatste rij  tezamen met nieuw komer Jaap Hiemstra (316)uit Twijzel . Hij wilde de auto rustig wat inrijden, maar voelde al snel aan dat de auto goed trok en , goed in de toeren zat, niet te heet werd en kon zo telkens  goed naar voren komen.

Omdat de baan ’s morgens eerst nat was en gaande weg de dag droger werd en er op het eind van de dag ook nog gesproeid werd, was het ook een race met wisselen van banden in verband met de wisselde omstandigheden op de baan. Gerke(86) geeft altijd goed aan hoe de auto ligt na een Manche en weet dan ook altijd wel te melden wat voor banden er de volgende Manche onder moeten. Stockcar rijden is niet alleen 9 rondjes gas geven, en het is ook een denksport, wie heeft de goeie giering eronder, de juiste banden keuze, de hardheid van de band, bandenverschil  etc. Als je dat allemaal wat beheerst en ook nog kunt sturen dan ben je een heel eind, maar elke race is weer anders. 

Maar vandaag in Sint Anna  maakte hij goeie klaseringen; 1e mache 7e , 2 Manche 10e  3e Mache 9e en de 4e Manche 10e Overall 8e 

De volgende race is in Blauhûs bij Wolsum op 1 juli, daar zal de auto normaal kunnen starten en kunnen we voor het eerst weer even zien hoe de auto het doet tenopzichte van de concurentie.